De grootste christelijke webwinkel van Nederland

Gospel.nl breidt uit en viert feest

Postorderboekhandel

Gospel.nl breidt uit. De webwinkel was al de grootste gespecialiseerde in christelijke muziek, boeken, films en gifts maar neemt nu ook Postorderboekhandel.nl over. De overname valt samen met het vijftien-jarig jubileum van Gospel.nl en volgt op een andere stap voorwaarts: de verhuizing van de logistiek naar het distributiecentrum CBC ’t Gulden Boek in Houten. Genoeg te vieren, vindt het team achter Gospel.nl, en dat gaat de komende maanden dan ook gebeuren.

Wie de afgelopen vijftien jaar op zoek was naar een cd, boek, film of gift, hoefde alleen maar Gospel.nl in te toetsen en een enorm assortiment stond ter beschikking. Sinds de eerste bestelling bij Gospel.nl eind 2003 het pand verliet, groeide het assortiment naar meer dan 100.000 producten. Inmiddels biedt Gospel.nl muziek, boeken, films, bijbels, kado-artikelen, spellen en kaarten. Sinds kort heeft de site ook een digitaal platform waar duizenden ebooks, muziekalbums en speelfilms te verkrijgen zijn. In vijftien jaar tijd zijn meer dan een miljoen producten verwerkt voor de meer dan 130.000 klanten. Met de overname van Postorderboekhandel.nl breidt Gospel.nl die klantenkring fors uit. Niet alleen 50.000 klanten (van evangelisch tot meer behoudend) worden overgenomen: ook de bestaande voorraad van voornamelijk boeken, nieuwsbriefleden en domeinnamen krijgen een thuis bij Gospel.nl. Henk-Jan Kreuger van Postorderboekhandel.nl is blij met deze nieuwe stap: “Ik bedank al onze klanten voor het in ons gestelde vertrouwen in de afgelopen jaren en ben er zeker van dat door deze overname webwinkel Gospel.nl in de toekomst dezelfde kwaliteit en service zal blijven bieden zoals u van ons gewend was.”

Het afgelopen jaar veranderde er al heel wat voor Gospel.nl, met een sterkere basis en nog betere service tot gevolg. Er kwam een verdergaande samenwerking met aandeelhouder Neema-Vuurbaak, waarmee de basis is gelegd voor een breed opererend christelijk e-commerce platform. Dit zorgt niet alleen voor de exploitatie van eigen webwinkels, maar kan ook voor andere partijen logistieke diensten leveren. Zo werd dat al gedaan voor de webwinkels van de artiestenwebsites als Sela en Trinity, Samen wordt er gebouwd aan een breed opererende christelijke e-commercepartij die naast de ook voor andere partijen in de markt de logistieke diensten kan leveren, zoals dat reeds gedaan wordt voor bijvoorbeeld organisaties als Agape en artiestenwebsites als Sela en Trinity.

In het najaar van 2018 verhuisde de verzendafdeling naar het christelijk distributiecentrum CBC ’t Gulden Boek in Houten. Jan-Dirk Kleijne van Gospel.nl: “We kunnen nu nog sneller uitleveren omdat we bovenop de voorraad zitten.  Bij het CBC ligt 99% van alle christelijke boeken, muziek, films, bijbels, kaarten en gifts voor heel Nederland opgeslagen. We hopen zo onze klanten nog sneller van dienst te kunnen zijn, zeker ook als het gaat om grotere aantallen voor bijvoorbeeld scholen, kerken en kringen. (...) We zijn dankbaar voor het werk dat we doen waarmee we christenen in Nederland (en vaak ook elders in Europa) kunnen voorzien van nieuwe inspirerende producten. Omdat we dit jaar 15 jaar bestaan, geven we een feestje. De komende maanden zullen we diverse leuke en ludieke acties presenteren aan onze ruim 130.000 klanten!"

Unplanned